Gevulde tomaten met basilicumtofu
- • 2 personen
- • 627 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g trostomaten
- • 200 g tofu basilico
- • 130 g volkoren couscous
- • 50 g spinazie
- • 25 g walnoten
- • 2 uien
- • 1 teentje knoflook
- • ½ groentebouillonblokje
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de bovenkant van de tomaten eraf en verwijder het sap en de zaadjes met een lepel zodat de tomaten hol worden.
- Breng water aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Doe de volkoren couscous in een kom en giet de bouillon erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Hak de walnoten grof. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat het slinkt. Voeg vervolgens de couscous en walnoten toe en verbrokkel de tofu erover. Meng goed en roerbak kort. Breng op smaak met (chili)peper.
- Vul de tomaten met het couscousmengsel en plaats ze in een ovenschaal. Verdeel de resterende couscous tussen de tomaten en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer de gevulde tomaten met de overgebleven couscous.
Boodschappen lijst
- Romatomaten
2,79 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes zoutarm
1,69 6 stuks
removeadd product to cart - Volkoren couscous
2,79 400 GRAM
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Tofu basilico
3,89 200 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
5,09 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Het is ook lekker om wat rozijnen of zongedroogde tomaten door de couscous te doen.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!