Gevulde tomaten met basilicumtofu
Gevulde tomaten met basilicumtofu

Gevulde tomaten met basilicumtofu

  • 2 personen
  • 627 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g biologische Trostomaten
0.5 st biologische Groentebouillontablet (Zoutarm)
130 g biologische Volkoren couscous
2 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen
25 g biologische Walnoten
50 g biologische Spinazie
200 g biologische Basilicum tofu

BEreidings wijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. 2. Snijd de bovenkant van de tomaten eraf en verwijder het sap en de zaadjes met een lepel zodat de tomaten hol worden.
  3. 3. Breng water aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Doe de volkoren couscous in een kom en giet de bouillon erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork.
  4. 4. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Hak de walnoten grof. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat het slinkt. Voeg vervolgens de couscous en walnoten toe en verbrokkel de tofu erover. Meng goed en roerbak kort. Breng op smaak met (chili)peper.
  5. 5. Vul de tomaten met het couscousmengsel en plaats ze in een ovenschaal. Verdeel de resterende couscous tussen de tomaten en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. 6. Serveer de gevulde tomaten met de overgebleven couscous.

Boodschappen lijst

Tips

Het is ook lekker om wat rozijnen of zongedroogde tomaten door de couscous te doen.