Hoofdgerecht
Gevulde puntpaprika's met lupine tempeh
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 343 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 175 g lupine tempeh Aziatisch
- • 150 g rijst
- • 12 cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 4 puntpaprika's, in de lengte gehalveerd
- • 3 tenen knoflook, geperst
- • 2 sjalotjes, in halve ringen
- • 1 courgette, in blokjes
- • 3 el peterselie, grof gehakt
- • 3 el zonnebloemolie
- • 2 tl piment d'Espelette
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rooster de puntpaprika’s in een ovenschaal met de snijkant naar boven in ca. 20 minuten gaar.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm intussen voor de vulling de olie in een ruime bakpan en bak de lupine tempeh ca. 4 à 5 minuten. Voeg de sjalot, knoflook en courgetteblokjes toe en bak 2 minuten mee. Schep er vervolgens de rijst, piment d’Espelette, cherrytomaatjes en peterselie door en bak alles nog 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de puntpaprika’s met de rijstvulling en bestrooi naar wens met nog wat piment d’Espelette.
Boodschappen lijst
- Aziatische tempeh
5,19 175 Gram
removeadd product to cart - Volkoren basmatirijst
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Courgette
2,99 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!