Gevulde puntpaprika's met lupine tempeh
Gevulde puntpaprika's met lupine tempeh

Hoofdgerecht

Gevulde puntpaprika's met lupine tempeh

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 343 kcal / portie

Ingrediënten lijst

175 g lupine tempeh Aziatisch
150 g rijst
12 cherrytomaatjes, gehalveerd
4 puntpaprika's, in de lengte gehalveerd
3 tenen knoflook, geperst
2 sjalotjes, in halve ringen
1 courgette, in blokjes
3 el peterselie, grof gehakt
3 el zonnebloemolie
2 tl piment d'Espelette
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rooster de puntpaprika’s in een ovenschaal met de snijkant naar boven in ca. 20 minuten gaar.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verwarm intussen voor de vulling de olie in een ruime bakpan en bak de lupine tempeh ca. 4 à 5 minuten. Voeg de sjalot, knoflook en courgetteblokjes toe en bak 2 minuten mee. Schep er vervolgens de rijst, piment d’Espelette, cherrytomaatjes en peterselie door en bak alles nog 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul de puntpaprika’s met de rijstvulling en bestrooi naar wens met nog wat piment d’Espelette.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.