Hoofdgerecht
Gevulde puntpaprika's met lupine tempeh
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 343 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 175 g lupine tempeh Aziatisch
- • 150 g rijst
- • 12 cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 4 puntpaprika's, in de lengte gehalveerd
- • 3 tenen knoflook, geperst
- • 2 sjalotjes, in halve ringen
- • 1 courgette, in blokjes
- • 3 el peterselie, grof gehakt
- • 3 el zonnebloemolie
- • 2 tl piment d'Espelette
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rooster de puntpaprika’s in een ovenschaal met de snijkant naar boven in ca. 20 minuten gaar.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm intussen voor de vulling de olie in een ruime bakpan en bak de lupine tempeh ca. 4 à 5 minuten. Voeg de sjalot, knoflook en courgetteblokjes toe en bak 2 minuten mee. Schep er vervolgens de rijst, piment d’Espelette, cherrytomaatjes en peterselie door en bak alles nog 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de puntpaprika’s met de rijstvulling en bestrooi naar wens met nog wat piment d’Espelette.
Boodschappen lijst
- Aziatische tempeh
5,19 175 Gram
removeadd product to cart - Volkoren basmatirijst
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Puntpaprika
3,99 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Piment d'Espelette
8,49 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!