Hoofdgerecht
Gevulde paprika's met orzo, vegan gehakt en feta
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 380 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 eetl zonnebloem- of olijfolie
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 theel karwijzaad, geroosterd
- • 180 g (1 pakje) vegan gehakt op basis van erwten
- • 3 eetl tomatenpuree
- • 100 g orzo, bereid volgens de verpakking (rijst mag ook)
- • ca. 50 g doperwten
- • zout & peper
- • 4 paprika's, gehalveerd en zaadlijst verwijderd
- • 150 g feta (of een vegan alternatief), verkruimeld
- • 10 cherrytomaatjes, in partjes
- • 75 g rucola
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook, ui en karwijzaadjes ca. 1 minuut aan. Voeg het vegan gehakt toe, samen met de tomatenpuree, en bak ca. 3 minuten. Schep de gare orzo en de doperwten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Vul de paprika’s met de orzo-vulling en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verkruimel de feta erover en bak ca. 20 minuten in de oven.
- Verdeel de rucola en cherrytomaatjes over de borden en leg de gevulde paprika’s erop.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie
6,29 1 Liter
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Karwijzaad
2,99 45 Gram
removeadd product to cart - Vegan gehakt erwten
2,89 180 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Orzo
3,29 400 Gram
removeadd product to cart - Doperwten
2,19 350 Gram
removeadd product to cart - Paprika mix
4,59 3 stuks
removeadd product to cart - Griekse feta
3,79 150 Gram
removeadd product to cart - Rucola
2,29 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!