Gevulde paprika's met orzo, vegan gehakt en feta
Gevulde paprika's met orzo, vegan gehakt en feta

Hoofdgerecht

Gevulde paprika's met orzo, vegan gehakt en feta

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 380 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 eetl zonnebloem- of olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
2 theel karwijzaad, geroosterd
180 g (1 pakje) vegan gehakt op basis van erwten
3 eetl tomatenpuree
100 g orzo, bereid volgens de verpakking (rijst mag ook)
ca. 50 g doperwten
zout & peper
4 paprika's, gehalveerd en zaadlijst verwijderd
150 g feta (of een vegan alternatief), verkruimeld
10 cherrytomaatjes, in partjes
75 g rucola

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook, ui en karwijzaadjes ca. 1 minuut aan. Voeg het vegan gehakt toe, samen met de tomatenpuree, en bak ca. 3 minuten. Schep de gare orzo en de doperwten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Vul de paprika’s met de orzo-vulling en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verkruimel de feta erover en bak ca. 20 minuten in de oven.
  4. Verdeel de rucola en cherrytomaatjes over de borden en leg de gevulde paprika’s erop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!