Gevulde paprika met ei
Gevulde paprika met ei

Hoofdgerecht

Gevulde paprika met ei

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 603 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 rode paprika's
1 gele paprika
500 g aardappels
1 roma tomaat
100 g babyspinazie
50 g geraspte kaas
3 eieren
1 ui

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven op 200 ºC. Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat en plaats alvast in de voorverwarmde oven.
  2. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 5-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  3. Was de tomaat en snijd in blokjes. Was de spinazie en snijd een deel klein. Haal de paprika's uit de oven.
  4. Verdeel een deel van de tomaat, spinazie en geraspte kaas over de paprikahelften. Breek boven iedere paprikahelft een eitje en probeer daarbij de dooier heel te houden. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Plaats de gevulde paprika’s nog circa 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het eiwit is gestold.
  5. Pel en snipper intussen de ui. Snijd de voorgekookte aardappels in parten. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de ui en aardappels al omscheppend bruin en krokant. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Heb je nog spinazie over? Bak dit op het laatst mee met de aardappels, of serveer als salade met de overgebleven tomaten.
  6. Serveer de gebakken aardappels met de gevulde paprika's ernaast.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Ekomenu