Hoofdgerecht
Gevulde groenten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 96 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • COURGETTE MET KAAS, ROZIJNEN EN TIJM
- • 100 g geraspte belegen kaas
- • 1 courgette
- • Handje rozijnen, in water geweld
- • Snufje tijm
- • TOMAATJES MOZZARELLA-BASILICUM
- • 2 tomaten
- • Enkele mini-mozzarella bolletjes
- • Enkele blaadjes basilicum
- • CHAMPIGNONS RUCOLA & VEGAN CHEDDAR
- • 250 g champignons
- • 160 g geraspte vegan cheddar kaas
- • 75 g rucola
- • 1 sjalotje, gesnipperd
- • WITTE UI MET FETA & PIJMBOOMPITJES
- • 150 g feta
- • 2 witte uien
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 1 el pijnboompitjes
- • ½ tl gemalen komijn
- • Snufje kaneel
- • Handje koriander, fijngesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Voor alle recepten: Verwarm oven op 180 graden.
- COURGETTE MET KAAS, ROZIJNEN EN TIJM: Snijd de courgette in plakken van ca. 3 cm. Kook deze net gaar in gezouten water. Hol de stukken courgette uit maar laat de bodem heel (een appelboor is handig). Vul ze met het mengsel van de geraspte kaas, de rozijnen en tijm.
- TOMAATJES MOZZARELLA-BASILICUM: Halveer de tomaten en hol ze uit. Vul ze met de blaadjes basilicum en mozzarella.
- CHAMPIGNONS RUCOLA & VEGAN CHEDDAR: Hol de hoedjes van de champignons uit en snijd de steeltjes fijn. Bak de steeltjes en het uitholsel met de sjalot glazig en laat wat afkoelen. Vul de hoedjes met een mengsel van de gebakken steeltjes, de fijngesneden rucola en de geraspte vegan kaas.
- WITTE UI MET FETA & PIJNBOOMPITJES: Halveer de uien en hol ze uit. Snijd het uitholsel fijn en bak dit samen met de knoflook glazig. Meng er de komijn, kaneel, pijnboompitjes en peper en zout door. Voeg de koriander met de feta toe. Vul de uien hiermee.
Boodschappen lijst
- Pijnboompitten
5,79 100 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
3,29 25 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Mini mozzarella
3,19 150 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor geraspte kaas intense
3,99 150 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Tijm
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Milde geraspte kaas
3,49 150 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!