Gevulde groenten
Gevulde groenten

Hoofdgerecht

Gevulde groenten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 96 kcal / portie

Ingrediënten lijst

COURGETTE MET KAAS, ROZIJNEN EN TIJM
100 g geraspte belegen kaas
1 courgette
Handje rozijnen, in water geweld
Snufje tijm
TOMAATJES MOZZARELLA-BASILICUM
2 tomaten
Enkele mini-mozzarella bolletjes
Enkele blaadjes basilicum
CHAMPIGNONS RUCOLA & VEGAN CHEDDAR
250 g champignons
160 g geraspte vegan cheddar kaas
75 g rucola
1 sjalotje, gesnipperd
WITTE UI MET FETA & PIJMBOOMPITJES
150 g feta
2 witte uien
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el pijnboompitjes
½ tl gemalen komijn
Snufje kaneel
Handje koriander, fijngesneden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Voor alle recepten: Verwarm oven op 180 graden.
  2. COURGETTE MET KAAS, ROZIJNEN EN TIJM: Snijd de courgette in plakken van ca. 3 cm. Kook deze net gaar in gezouten water. Hol de stukken courgette uit maar laat de bodem heel (een appelboor is handig). Vul ze met het mengsel van de geraspte kaas, de rozijnen en tijm.
  3. TOMAATJES MOZZARELLA-BASILICUM: Halveer de tomaten en hol ze uit. Vul ze met de blaadjes basilicum en mozzarella.
  4. CHAMPIGNONS RUCOLA & VEGAN CHEDDAR: Hol de hoedjes van de champignons uit en snijd de steeltjes fijn. Bak de steeltjes en het uitholsel met de sjalot glazig en laat wat afkoelen. Vul de hoedjes met een mengsel van de gebakken steeltjes, de fijngesneden rucola en de geraspte vegan kaas.
  5. WITTE UI MET FETA & PIJNBOOMPITJES: Halveer de uien en hol ze uit. Snijd het uitholsel fijn en bak dit samen met de knoflook glazig. Meng er de komijn, kaneel, pijnboompitjes en peper en zout door. Voeg de koriander met de feta toe. Vul de uien hiermee.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.