Bijgerecht
Gevulde champignons met pesto en knoflook
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 68 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g champignons
- • 4 teentjes knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • 4 el peterselie, gehakt
- • 2 el (vegan) pesto
- • 2 el olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de steeltjes uit de kastanjechampignons en hak ze fijn.
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Blancheer hierin de hoedjes van de champignons 2 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit de olijfolie op matig vuur en bak hierin de ui rustig zacht. Voeg de gehakte champignonssteeltjes toe en bak deze 5 minuten mee. Laat het vocht dat vrijkomt verdampen en voeg daarna de knoflook toe. Bak 1 minuut mee en zet het vuur uit. Meng de pesto en de peterselie door het mengsel.
- Vul de champignons met het mengsel en verdeel ze over 4 ovenvaste tapasschaaltjes. Schep de vulling die over is over de champignons. Bak 10 minuten in de warme oven.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!


