Bijgerecht
Gevulde champignons met pesto en knoflook
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 68 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g champignons
- • 4 teentjes knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • 4 el peterselie, gehakt
- • 2 el (vegan) pesto
- • 2 el olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de steeltjes uit de kastanjechampignons en hak ze fijn.
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Blancheer hierin de hoedjes van de champignons 2 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit de olijfolie op matig vuur en bak hierin de ui rustig zacht. Voeg de gehakte champignonssteeltjes toe en bak deze 5 minuten mee. Laat het vocht dat vrijkomt verdampen en voeg daarna de knoflook toe. Bak 1 minuut mee en zet het vuur uit. Meng de pesto en de peterselie door het mengsel.
- Vul de champignons met het mengsel en verdeel ze over 4 ovenvaste tapasschaaltjes. Schep de vulling die over is over de champignons. Bak 10 minuten in de warme oven.
Boodschappen lijst
- Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Verse pesto basilicum
3,49 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!