Gevulde champignons met pesto en knoflook
Gevulde champignons met pesto en knoflook

Bijgerecht

Gevulde champignons met pesto en knoflook

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 68 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g champignons
4 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
4 el peterselie, gehakt
2 el (vegan) pesto
2 el olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de steeltjes uit de kastanjechampignons en hak ze fijn.
  3. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Blancheer hierin de hoedjes van de champignons 2 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  4. Verhit de olijfolie op matig vuur en bak hierin de ui rustig zacht. Voeg de gehakte champignonssteeltjes toe en bak deze 5 minuten mee. Laat het vocht dat vrijkomt verdampen en voeg daarna de knoflook toe. Bak 1 minuut mee en zet het vuur uit. Meng de pesto en de peterselie door het mengsel.
  5. Vul de champignons met het mengsel en verdeel ze over 4 ovenvaste tapasschaaltjes. Schep de vulling die over is over de champignons. Bak 10 minuten in de warme oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.