Bakken
Gevuld bladerdeeg met paddenstoelen
- • Bakken
- • 0
- • 598 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g gemengde paddenstoelen
- • 3 el. (zonnebloem)olie
- • 200 g kruidenroomkaas
- • Rasp van 1 sinaasappel
- • zout en peper
- • 1 rol koelvers bladerdeeg
- • 1 ei (losgeklopt)
- • 1 el karwijzaad
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Bak de paddenstoelen enkele minuten in een koekenpan met 3 eetlepels (zonnebloem)olie.
- Laat ze uitlekken in een vergiet en afkoelen.
- Meng ze daarna in een kom met de roomkaas en sinaasappelrasp.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van ca. 25 bij 30 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schep de vulling in een lange baan van 30 cm op het bladerdeeg en vouw daarna dicht.
- Druk de zijkanten met een vork goed aan zodat de vulling niet ontsnapt.
- Bestrijk de rol met het losgeklopte ei en bestrooi met karwijzaad.
- Snijd de bovenkant schuin in zodat stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
- Bak goudbruin en krokant in ca. 35 tot 45 minuten.
Boodschappen lijst
- Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
- Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas kruiden
3,29 150 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!