Gestoofde kabeljauw met linzen in tomatensaus
Gestoofde kabeljauw met linzen in tomatensaus

Hoofdgerecht

Gestoofde kabeljauw met linzen in tomatensaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 253 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g tomatenblokjes (blik)
400 g linzen (pot of blik), afgespoeld en uitgelekt
4 stukken kabeljauw (ca. 120 g per stuk)
1 rode paprika, in blokjes
1 ui, kleingesneden
Klein handje peterselie, kleingesneden
1 el olijfolie
½ tl gedroogde tijm
Peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie in een pan en bak de ui even aan. Roer er de paprika, het blik tomaten, tijm en gemalen peper door en laat paar minuten sudderen.
  2. Schep de linzen door de tomatensaus, warm goed door.
  3. Bestrooi de stukken kabeljauw met een beetje zout en leg ze naast elkaar op de linzen, zet de warmtebron laag en leg het deksel op de pan. Laat de vis in ca. 10 minuten gaar stoven; de precieze tijd is afhankelijk van de dikte van de kabeljauw.
  4. Bestrooi voor het serveren met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Feest