Geroosterde wortelsoep met Dukkah
Geroosterde wortelsoep met Dukkah

Soep

Geroosterde wortelsoep met Dukkah

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

Voor de soep:
600 g winterwortel
750 ml groentebouillon
1 tl zwarte peper, versgemalen
½ tl zeezout
2 el olijfolie
voor de dukkah:
30 g ongezouten pistachenoten
2 el sesamzaadjes
2 tl korianderzaadjes
2 tl komijnzaadjes
½ tl venkelzaadjes
2 el zonnebloempitten
½ tl zeezout
bij het serveren
Abbot Kinney’s Coco Start
10 g koriander
1 limoen, sap
Blender of staafmixer

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de wortels en snijd ze in plakken van 2 cm dik. Verdeel de wortels over de bakplaat, sprenkel de olijfolie eroverheen en volg met wat zout en peper. Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Rooster de wortels in 25-30 minuten gaar en schep ze elke 10 minuten om. Kook 750 ml water en voeg de bouillonblokjes toe.
  2. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan op matig hoog vuur tot ze licht kleuren. Laat ze afkoelen op een bordje. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten voor de dukkah samen in een kommetje en rooster ook deze in de koekenpan op medium hoog vuur voor zo’n 3-4 minuten, onder af en toe roeren. Laat ze op hetzelfde bord afkoelen.
  3. Schuif de pistachenoten en de zaadjes over in het blenderbakje en laat het kort draaien totdat het mengsel uit kleine stukjes bestaat. Doe deze dukkah over in een schaaltje.
  4. Neem de bakplaat met wortels uit de oven. Schep de wortels over in een blender of pan en voeg de groentebouillon toe. Pureer alles tot een gladde soep met een blender of staafmixer. Warm de soep weer op onder af en toe roeren. Serveer de wortelsoep in kommen en schep er een flinke lepel kokosstart in. Strooi tot slot de dukkah, een squeeze limoensap en wat koriander erover.

Boodschappen lijst