Hoofdgerecht
Geroosterde lentegroenten met sinaasappel en gebakken kabeljauw
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 390 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g bospeen, geschild en in lengte gehalveerd
- • 500 g krieltjes, gehalveerd
- • 4 kabeljauwfilets
- • 1 venkel, harde kern verwijderd en in partjes
- • 1 sinaasappel, schil geraspt en vruchtvlees in partjes
- • 3 el olie
- • 2 el fijne mosterd
- • 20 g bladpeterselie, fijngesneden
- • Klontje boter, om in te bakken
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Leg de stukken venkel, bospeen en krieltjes in een grote kom. Meng de sinaasappelrasp, olie en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 25 minuten gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan op matig vuur. Leg hierin de kabeljauw en bak rustiger gaar. Keer halverwege.
- Verdeel de groenten over 4 borden, leg de kabeljauw en de sinaasappelpartjes erbovenop en bestrooi met peterselie.
Boodschappen lijst
- Bospeen
3,59 1 stuk
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
9,35 235 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,99 450 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende kriel aardappeltjes
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Bladpeterselie
2,59 70 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!