Geroosterde lentegroenten met sinaasappel en gebakken kabeljauw
Geroosterde lentegroenten met sinaasappel en gebakken kabeljauw

Hoofdgerecht

Geroosterde lentegroenten met sinaasappel en gebakken kabeljauw

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 390 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g bospeen, geschild en in lengte gehalveerd
500 g krieltjes, gehalveerd
4 kabeljauwfilets
1 venkel, harde kern verwijderd en in partjes
1 sinaasappel, schil geraspt en vruchtvlees in partjes
3 el olie
2 el fijne mosterd
20 g bladpeterselie, fijngesneden
Klontje boter, om in te bakken
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200℃.
  2. Leg de stukken venkel, bospeen en krieltjes in een grote kom. Meng de sinaasappelrasp, olie en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 25 minuten gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig.
  4. Verhit een klontje boter in een koekenpan op matig vuur. Leg hierin de kabeljauw en bak rustiger gaar. Keer halverwege.
  5. Verdeel de groenten over 4 borden, leg de kabeljauw en de sinaasappelpartjes erbovenop en bestrooi met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Lente