Hoofdgerecht
Geroosterde groenten met sinaasappelkruidenboter
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in dikke plakken
- • 4 grote pastinaken, schoongemaakt en in dikke plakken
- • 4 grote wortels, schoongemaakt en in dikke plakken
- • 1 courgette, in dikke plakken
- • Olijfolie
- • Zeezout en gemalen peper
- • Voor de sinaasappelkruidenboter:
- • 200 g zachte boter
- • Rasp van 1 sinaasappel + 1 eetl sinaasappelsap
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • Versgemalen zwarte peper + eventueel zout
BEreidings wijze
- Roer alle ingrediënten voor de sinaasappelkruidenboter door elkaar. Laat opstijven in de koelkast.
- Kook de gesneden groenten, behalve de courgette, kort voor in kokend water (maximaal 5 minuten) en smeer ze daarna goed in met olijfolie, peper en zeezout.
- Leg de groenteplakken op de grill of barbecue en rooster tot er mooie streepjes op staan. Keer regelmatig. Serveer met sinaasappelkruidenboter.
Boodschappen lijst
- Bospeen
2,59 1 stuk
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Courgette
2,29 2 stuk
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,29 250 Gram
removeadd product to cart - Zeezout fijn in zak
2,69 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,49 1 kg
removeadd product to cart - Pastinaken
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Zoete aardappelen
2,49 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!