Hoofdgerecht
Geroosterde groenten met sinaasappelkruidenboter
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 grote wortels, schoongemaakt en in dikke plakken
- • 4 grote pastinaken, schoongemaakt en in dikke plakken
- • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in dikke plakken
- • 1 courgette, in dikke plakken
- • Olijfolie
- • Zeezout & gemalen peper
- • SINAASAPPELKRUIDENBOTER:
- • 200 g zachte boter
- • 1 sinaasappel, de rasp + 1 el sinaasappelsap
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • Versgemalen zwarte peper & zout
BEreidings wijze
- Roer alle ingrediënten voor de sinaasappelkruidenboter door elkaar. Laat opstijven in de koelkast.
- Kook de gesneden groenten, behalve de courgette, kort voor in kokend water (maximaal 5 minuten) en smeer ze daarna goed in met olijfolie, peper en zeezout.
- Leg de groenteplakken op de grill of barbecue en rooster tot er mooie streepjes op staan. Keer regelmatig. Serveer met sinaasappelkruidenboter.
Boodschappen lijst
- Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Sinaasappelsap
1,99 200 Ml
removeadd product to cart - Keltisch zeezout fijn
3,29 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!