Hoofdgerecht
Geroosterde groenten met sinaasappelkruidenboter
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 grote wortels, schoongemaakt en in dikke plakken
- • 4 grote pastinaken, schoongemaakt en in dikke plakken
- • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in dikke plakken
- • 1 courgette, in dikke plakken
- • Olijfolie
- • Zeezout & gemalen peper
- • SINAASAPPELKRUIDENBOTER:
- • 200 g zachte boter
- • 1 sinaasappel, de rasp + 1 el sinaasappelsap
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • Versgemalen zwarte peper & zout
BEreidings wijze
- Roer alle ingrediënten voor de sinaasappelkruidenboter door elkaar. Laat opstijven in de koelkast.
- Kook de gesneden groenten, behalve de courgette, kort voor in kokend water (maximaal 5 minuten) en smeer ze daarna goed in met olijfolie, peper en zeezout.
- Leg de groenteplakken op de grill of barbecue en rooster tot er mooie streepjes op staan. Keer regelmatig. Serveer met sinaasappelkruidenboter.
Boodschappen lijst
- Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Winterpeen
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Courgette
2,39 2 stuks
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,95 250 Gram
removeadd product to cart - Keltisch zeezout fijn
3,19 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zoete aardappelen
3,59 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!