Gepofte zoete bataten met gegrilde haloemie
Gepofte zoete bataten met gegrilde haloemie

Hoofdgerecht

Gepofte zoete bataten met gegrilde haloemie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 427 kcal / portie

Ingrediënten lijst

240 g halloumi, elke plak in tweeën gesneden
4 zoete bataten
4 gegrilde paprika's (uit pot)
½ citroen
Klein handje koriander, fijngehakt
Klein handje peterselie, fijngehakt
2 el olijfolie + extra
Zout
Ook nodig: aluminiumfolie, cocktailprikkers

BEreidings wijze

  1. Verwarm de BBQ voor tot de kolen gloeiend heet zijn.
  2. Wrijf intussen de zoete bataten in met een beetje olie en wat zout en verpak ze ieder apart in een dubbele laag aluminiumfolie.
  3. Meng de koriander met 1 eetlepel olijfolie en verdeel over de plakken haloemie. Zorg dat alle kanten van de haloemie bedekt zijn met olie. Vouw om elke plak haloemie een stuk gegrilde paprika en zet vast met een cocktailprikker.
  4. Leg de bataat-pakketjes direct op de hete kolen van de BBQ. Pof ze 30 minuten en draai ze halverwege om.
  5. Leg de laatste 10 minuten de stukken haloemie op het rooster van de BBQ, niet te dicht bij de kolen. Gril ze 3 tot 4 minuten aan iedere kant totdat de kaas begint te smelten. Neem van de BBQ en haal de cocktailprikkers eruit.
  6. Snijd de gare bataten in de lengte doormidden maar net niet helemaal door. Leg de gegrilde haloemie erin. Knijp er wat citroensap over uit en garneer met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.