Gepofte courgettes met artisjok en geitenkaas
Gepofte courgettes met artisjok en geitenkaas

Hoofdgerecht

Gepofte courgettes met artisjok en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 156 kcal / portie

Ingrediënten lijst

190 g gegrilde artisjok in olie
100 g zachte geitenkaas (of plantaardig alternatief), verkruimeld
2 courgettes
2 sjalotten, fijngesnipperd
Paar sprieten verse bieslook, gesneden
Ook nodig: aluminiumfolie

BEreidings wijze

  1. Leg de courgettes op een dubbele laag aluminiumfolie en besprenkel met een scheutje olie uit het potje van de artisjokken. Vouw de folie erover goed dicht tot een pakketje leg ca. 20 minuten tussen de hete kolen van de barbecue.
  2. Laat de artisjokken ondertussen uitlekken (gebruik de olie voor een ander recept, bijv. in een dressing) en snijd ze wat kleiner. Meng ze met de sjalotjes.
  3. Haal de courgettes na 20 minuten voorzichtig uit de hete kolen en pak ze uit. Halveer ze in de lengte en verdeel de artisjokkensalade erover. Garneer met geitenkaas en bieslook.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.