Hoofdgerecht
Gepofte courgettes met artisjok en geitenkaas
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 156 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 190 g gegrilde artisjok in olie
- • 100 g zachte geitenkaas (of plantaardig alternatief), verkruimeld
- • 2 courgettes
- • 2 sjalotten, fijngesnipperd
- • Paar sprieten verse bieslook, gesneden
- • Ook nodig: aluminiumfolie
BEreidings wijze
- Leg de courgettes op een dubbele laag aluminiumfolie en besprenkel met een scheutje olie uit het potje van de artisjokken. Vouw de folie erover goed dicht tot een pakketje leg ca. 20 minuten tussen de hete kolen van de barbecue.
- Laat de artisjokken ondertussen uitlekken (gebruik de olie voor een ander recept, bijv. in een dressing) en snijd ze wat kleiner. Meng ze met de sjalotjes.
- Haal de courgettes na 20 minuten voorzichtig uit de hete kolen en pak ze uit. Halveer ze in de lengte en verdeel de artisjokkensalade erover. Garneer met geitenkaas en bieslook.
Boodschappen lijst
- Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,89 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!