Bakken
Gepofte amaranthkoek met cranberry
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 el amaranth
- • 3 flinke eetl. pindakaas
- • Hand raw ccao nibs
- • Handje cranberry's, in stukjes
BEreidings wijze
- Zet een diepe pan op het vuur en laat goed heet worden (test of een druppel water meteen verdampt). Voeg 1 eetlepel amaranth toe, doe het deksel erop en schud de pan; de amaranth begint meteen te poffen. Pof de amaranth in ca. 10 tot 15 seconden (let op voor verbranden) en doe over in een schaaltje. Pof zo ook de rest van de amaranth lepel voor lepel.
- Verwarm de pindakaas in een pannetje tot het ‘smelt’.
- Schep de gepofte amaranth, de cacao nibs en de cranberry's door de gesmolten pindakaas. Stort het mengsel op een stuk folie of bakpapier en spreid uit tot een plakkaat. Dek af met een tweede stuk folie of bakpapier en druk mooi plat. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd of breek de koek in stukken.
Boodschappen lijst
- Amaranth
2,09 500 Gram
removeadd product to cart - Pindakaas
3,39 250 Gram
removeadd product to cart - Cranberries
2,99 100 Gram
removeadd product to cart - RAW Cacao nibs
5,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!