Gepocheerde peren met ijs
Gepocheerde peren met ijs

Dessert

Gepocheerde peren met ijs

  • Dessert
  • 4 personen
  • 338 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 peren
500 ml water
500 ml witte wijn
1 zakje zwarte thee
150 g suiker
vanille-ijs (Vanilla Mood), voor erbij
walnoten en muntblaadjes, garnering

BEreidings wijze

  1. Schil de peren en breng ondertussen het water met de witte wijn aan de kook.
  2. Voeg de thee toe aan het wijn-water en laat 10 minuten trekken. Haal het theezakje uit de vloeistof en roer de suiker erdoor. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
  3. Pocheer de peren in het vocht tot ze zacht zijn maar nog wel structuur hebben. Laat ze afkoelen in de vloeistof en zet ze ook zo koud weg.
  4. Snijd de peren in mooie plakken en serveer met vanille-ijs, nootjes en munt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip! Heerlijk fruitige Moscato wijn met fijne bubbeltjes. Deze bubbel is laag in alcohol en de lichtboete, fruitige smaak combineert heel goed met gepocheerde peren. Diepvries producten zijn niet online verkrijgbaar.