Dessert
Gepocheerde peren met ijs
- • Dessert
- • 4 personen
- • 338 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 peren
- • 500 ml water
- • 500 ml witte wijn
- • 1 zakje zwarte thee
- • 150 g suiker
- • vanille-ijs (Vanilla Mood), voor erbij
- • walnoten en muntblaadjes, garnering
BEreidings wijze
- Schil de peren en breng ondertussen het water met de witte wijn aan de kook.
- Voeg de thee toe aan het wijn-water en laat 10 minuten trekken. Haal het theezakje uit de vloeistof en roer de suiker erdoor. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
- Pocheer de peren in het vocht tot ze zacht zijn maar nog wel structuur hebben. Laat ze afkoelen in de vloeistof en zet ze ook zo koud weg.
- Snijd de peren in mooie plakken en serveer met vanille-ijs, nootjes en munt.
Boodschappen lijst
- Peer Red Bartlett
2,69 600 Gram
removeadd product to cart - Zwarte thee Engelse melange
1,59 20 builtje
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,69 750 GRAM
removeadd product to cart - Walnoten
5,19 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip! Heerlijk fruitige Moscato wijn met fijne bubbeltjes. Deze bubbel is laag in alcohol en de lichtboete, fruitige smaak combineert heel goed met gepocheerde peren. Diepvries producten zijn niet online verkrijgbaar.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!