Gepaneerde kokosgarnalen
Gepaneerde kokosgarnalen

Hoofdgerecht

Gepaneerde kokosgarnalen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 886 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g grote gepelde garnalen, drooggedept
300 ml frituurolie
75 g geraspte kokos
2 beschuiten, fijn verkruimeld
1 ei, losgeklopt
Grof zeezout
Chilisaus

BEreidings wijze

  1. Meng het beschuitkruim met de kokos.
  2. Wentel de garnalen in het losgeklopte ei en vervolgens door het beschuit-kokosmengsel.
  3. Verhit de frituurolie in een (steel)pan. Test of het heet genoeg is door het uiteinde van eenhouten lepel even in het vet te houden. Als het bruist is het heet genoeg (of doe hetzelfdemet een stukje brood).
  4. Frituur de garnalen in porties van vier à vijf krokant in de hete olie; niet te lang want danworden ze taai. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi voor het serveren met wat grofzeezout.
  5. Geef er een bakje chilisaus bij als dipsaus.

Boodschappen lijst

  • product
    Chilisaus

    2,55 240 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Kokosrasp

    2,39 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Frituurolie

    17,95 2.5 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Garnalen

    5,99 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Volkoren beschuiten

    1,49 125 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Bron: Lekker Weten Herfst