Hoofdgerecht
Gemarineerde zalm met asperges
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g zalmfilet, in dikke blokjes
- • 200 g doperwten
- • 150 ml Mongozo witbier
- • 8 asperges, geschild
- • 1 sinaasappel, het sap
- • ½ limoen, het sap
- • Zout & peper
- • Optioneel: blaadjes sla, ter garnering
BEreidings wijze
- Marineer de zalm ca. 10 minuten in een mengsel van het bier, limoen- en sinaasappelsap, zout en peper.
- Kook tegelijkertijd de asperges in ca. 8-10 minuten gaar, giet af, laat afkoelen en snijd daarna schuine stukken. Zet opzij.
- Kook de doperwten beetgaar (ca. 5 minuten) in gezouten water, giet af (kookwater opgevangen) en pureer met de staafmixer of keukenmachine in een beetje kookwater tot een mooie crème. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Serveer de zalm op de doperwtencrème met de asperges. Garneer met radijsjes en sla.
Boodschappen lijst
- Zalmfilet met vel
9,99 150 Gram
removeadd product to cart - Doperwten
2,19 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2016.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!