Gemarineerde rosbief op Koreaanse wijze
Gemarineerde rosbief op Koreaanse wijze

Hoofdgerecht

Gemarineerde rosbief op Koreaanse wijze

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g rosbief (aan stuk), in smalle reepjes
250 g bruine rijstnoedels pompoen/gember
200 ml sojasaus
8 blaadjes sla
2 teentjes knoflook, geperst
2 cm verse gember, geschild en geraspt
1 zure appel, geschild en geraspt
1 rode peper, zaadlijsten eruit en in boogjes
2 el sesamzaadjes, geroosterd
2 el olie
1 tl rietsuiker

BEreidings wijze

  1. Marineer de biefreepjes minimaal een uur in de sojasaus, suiker, gember, rode peper en knoflook (zorg dat het vlees onder staat).
  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak de biefreepjes in de olie snel bruin.
  4. Bestrooi met geraspte appel en sesamzaadjes en serveer met de slablaadjes waarin ieder de biefreepjes rolt.

Boodschappen lijst