Salade
Gemarineerde paddenstoelen met rucolasalade
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g gemengde paddenstoelen, gesneden
- • 100 g rucola
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 rode ui, in dunne halve ringen
- • 1 citroen, het sap
- • 1 rode peper, zonder zaadlijst en in ringetjes
- • 1 el sesamolie
- • 1 el sojasaus
- • 1 el sesamzaad, geroosterd in droge koekenpan
- • DRESSING:
- • 1 limoen, het sap
- • 2 el olijfolie
- • 1 el witte wijnazijn
BEreidings wijze
- Verwarm de sesamolie op matig vuur en fruit hierin de knoflook. Roer er de paddenstoelen en rode peper door en bak even mee.
- Roer het citroensap, sojasaus en de sesamzaadjes erdoor en laat nog 1 minuut stoven. Haal van het vuur. Verdeel de paddenstoelen over 4 borden en laat helemaal afkoelen.
- Maak een dressing van de wijnazijn, limoensap en olijfolie en meng door de rucola.
- Strooi de rode ui over de paddenstoelen en schik de rucola erop.
Boodschappen lijst
- Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,09 200 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!