Gekarameliseerde witlof met appel en hazelnoten
Gekarameliseerde witlof met appel en hazelnoten

Hoofdgerecht

Gekarameliseerde witlof met appel en hazelnoten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 223 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g witlof, in de lengte gehalveerd en bruine onderkant eraf
300 g krieltjes
50 g veldsla
1 appel, in plakjes
3 el hazelnoten
2 el bieslook, grof gehakt
2 el plantaardige olie
1 el boter
1 el suiker
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de krieltjes in ruim water gaar. Giet af en laat uitstomen.
  2. Verhit intussen de olie in een bakpan op middelhoog vuur. Leg de witlofhelften, snijkant onder, in de pan en laat ze langzaam karamelliseren in 3 à 5 minuten.
  3. Voeg de appelplakjes, hazelnoten, suiker en boter toe en blijf regelmatig roeren voor ca. 5 minuten totdat alles mooi goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel over 4 borden, samen met de gekookte krieltjes en de veldsla. Garneer met bieslook.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.