Ontbijt

Geitenkwark met choco-appelcompote

  • Ontbijt
  • 2 personen
  • 366 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g volle geitenkwark
25 g vegan chocoladepasta
4 dadels, ontpit en in stukjes
1 appel, in blokjes met schil
Optioneel: blaadjes van 1 takje tijm

BEreidings wijze

  1. (Eventueel 1 dag van tevoren:) zet voor de compote de stukjes appel en dadel met een beetje water op in een pannetje en laat in een paar minuten zacht worden (hoe lang hangt af van hoe zacht je het wilt hebben). Let op voor aanbranden en voeg eventueel extra water toe. Roer de chocoladepasta erdoor en voeg de tijm toe. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Serveer de geitenkwark met een lepel choco-appelcompote en eventueel wat extra tijm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit: Lekker Weten Winter 2020