Salade
Geitenkaassalade met rode rijst en yoghurt-limoendressing
- • Salade
- • 4 personen
- • 372 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g rode volkoren rijst
- • 170 g Egmondse bollen (verse geitenkaasbolletjes in olie)
- • 6 artisjokken in olie, in kwarten
- • 1 komkommer, in linten
- • 1 venkel, dun geschaafd
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • 2 el muntblaadjes, grof gehakt
- • YOGHURT-LIMOENDRESSING:
- • 1 limoen, rasp van 1 en sap van ½
- • 1 teen knoflook, geperst
- • 5 el yoghurt
- • 2 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bereid de rode rijst zoals op de verpakking staat vermeld en spoel daarna koud af.
- Meng intussen alle dressing-ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Hussel in een grote saladekom de gekookte rijst, Egmondse bollen, komkommer, venkel, artisjokken, rode ui en munt door elkaar en schep de dressing er voorzichtig door. Verdeel over 4 borden.
Boodschappen lijst
- Rode volkoren rijst
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Gegrilde artisjok in olie
4,79 190 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
2,29 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!