Hoofdgerecht
Gehaktballetjes met jus en broccolipuree
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • GEHAKTBALLETJES:
- • 250 g rundergehakt
- • 3 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
- • 2 uien, in halve ringen
- • 3 el coconut aminos
- • 2 el verse peterselie, fijn gesneden
- • 1 el arrowroot
- • 1 el kokosolie
- • 1 tl
- • gehaktkruiden
- • PUREE:
- • 400 g broccoli, in roosjes (incl. stam in blokjes)
- • 400 g pastinaak, in blokjes
- • 1 el ghee
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Begin met het maken van de gehaktballen door de gehaktkruiden door het gehakt te kneden en hier ongeveer 10 gehaktballetjes van te draaien. Zet even apart.
- Doe de broccoli en pastinaak in een pan met water en breng aan de kook. Kook de groenten in 8 minuten gaar.
- Verhit in de tussentijd de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
- Bak de uien en knoflook mee tot deze zacht zijn, en de gehaktballetjes gaar.
- Neem de gehaktballetjes uit de pan en zet deze even apart. Voeg coconut aminos en arrowroot toe aan de uien en knoflook in de pan en roer heel goed door elkaar tot het in begint te dikken.
- Giet de gekookte groenten af. Voeg ghee, peper en zout toe en pureer het geheel grof met een staafmixer.
- Serveer de puree met de gehaktballetjes en de 'jus' met uien en knoflook. Garneer met verse peterselie.
Boodschappen lijst
- Coconut aminos
7,89 250 Ml
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Gehaktkruiden
4,39 30 Gram
removeadd product to cart - Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Arrowroot
3,49 150 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!