Hoofdgerecht
Gegrilde entrecote met chimichurri
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g entrecote
- • 50 ml rode wijnazijn
- • 50 ml extra vierge olijfolie
- • 30 g verse peterselie
- • 4 laurierblaadjes
- • 4 teentjes knoflook
- • 1 tomaat
- • 1 citroen, het sap
- • ½ rode peper, zonder zaadlijsten
- • 1 el zonnebloemolie
- • 4 takjes verse oregano
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Maak de chimichurri een paar uur eerder of liever nog de dag van tevoren.
- Snijd alle ingrediënten fijn. Pureer dan eerst in een maatbeker de knoflook, oregano, verse laurier en rode peper met een staafmixer.
- Voeg de peterselie, tomaat, ui, citroen, olijfolie en rode wijnazijn toe en pulseer 2x met staafmixer voor een korte mix. De chimichurri moet nog structuur behouden.
- Zorg dat de ingrediënten bedekt zijn onder de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de entrecote een uur voordat je deze gaat bakken op kamertemperatuur komen.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk de entrecote met een beetje zonnebloemolie.
- Wanneer de pan goed heet is, leg je de entrecote in de pan en bak je deze voor een medium-rare steak 3 minuten aan iedere kant. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten.
- Snijd de entrecote met een scherp vleesmes in dunne plakjes en waaier deze mooi uit op een bord of plank. Bestrooi met peper en zout en lepel er wat chimichurri overheen.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie mild
4,59 500 Ml
removeadd product to cart - Bladpeterselie
2,59 70 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
8,49 500 Ml
removeadd product to cart - Oregano in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!