Hoofdgerecht
Gegrilde courgettes met krieltjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 362 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 tot 4 (ligt aan de grootte) courgettes, in de lengte gehalveerd
- • 3 eetl olijfolie
- • 1 citroen, de rasp
- • 3 tenen knoflook, geperst
- • 200 g (1 pakje) roasted veggie worsten
- • 450 g krielaardappeltjes
- • zout & peper
- • 1 eetl boter / goede olijfolie
- • 3 eetl peterselie, gehakt
- • 4 eetl cocktailsaus (de cocktailsaus bij Ekoplaza is eivrij)
BEreidings wijze
- Verhit de barbecue met deksel tot 180°C (of gebruik een grillpan). Snijd de courgettehelften op de snijkant ruitvormig in. Smeer in met 2 eetlepels olijfolie, citroenrasp en geperste knoflook. Gril de courgettes met de deksel dicht in ca. 5 minuten per kant goudbruin.
- Rooster ook de veggie worstjes - ingesmeerd met olijfolie - goudbruin op de barbecue.
- Kook intussen de krieltjes in een pan water met zout gaar. Giet af en doe ze terug in de pan. Voeg de roomboter (of olijfolie) toe en de gehakte peterselie.
- Verdeel de courgettes, worstjes en krieltjes over de borden en bestrooi naar wens met zout en peper. Serveer met cocktailsaus.
Boodschappen lijst
- Courgette
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie Spaans
7,79 500 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Roasted veggies worsten
4,39 200 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende kriel aardappeltjes
2,59 450 Gram
removeadd product to cart - Cocktail saus
3,39 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!