Gegrilde courgettes met krieltjes
Gegrilde courgettes met krieltjes

Hoofdgerecht

Gegrilde courgettes met krieltjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 362 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 tot 4 (ligt aan de grootte) courgettes, in de lengte gehalveerd
3 eetl olijfolie
1 citroen, de rasp
3 tenen knoflook, geperst
200 g (1 pakje) roasted veggie worsten
450 g krielaardappeltjes
zout & peper
1 eetl boter / goede olijfolie
3 eetl peterselie, gehakt
4 eetl cocktailsaus (de cocktailsaus bij Ekoplaza is eivrij)

BEreidings wijze

  1. Verhit de barbecue met deksel tot 180°C (of gebruik een grillpan). Snijd de courgettehelften op de snijkant ruitvormig in. Smeer in met 2 eetlepels olijfolie, citroenrasp en geperste knoflook. Gril de courgettes met de deksel dicht in ca. 5 minuten per kant goudbruin.
  2. Rooster ook de veggie worstjes - ingesmeerd met olijfolie - goudbruin op de barbecue.
  3. Kook intussen de krieltjes in een pan water met zout gaar. Giet af en doe ze terug in de pan. Voeg de roomboter (of olijfolie) toe en de gehakte peterselie.
  4. Verdeel de courgettes, worstjes en krieltjes over de borden en bestrooi naar wens met zout en peper. Serveer met cocktailsaus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!