Hoofdgerecht
Gegrilde courgette met tomatencoulis en gerookte feta
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 423 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g roma- of vleestomaten, kroontjes verwijderd en kruislings ingesneden
- • 300 g gerookte feta, in kleine blokjes
- • 3 à 4 courgettes (in lengte 16 plakken van ½ cm gesneden)
- • 1 sjalot, fijngehakt
- • 5 el olijfolie
- • 1 el witte balsamicoazijn
- • Handvol oreganotakjes
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water, laat daarna schrikken in koud water en trek het velletje eraf. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en fruit de sjalot goudbruin. Voeg de tomatenblokjes en het condimento toe en laat op laag vuur 5 minuten garen.
- Meng intussen de courgetteplakken in een kom met wat peper en zout en 2 eetlepels olijfolie. Gril de courgetteplakken op hoog vuur in een grillpan tot ze gaar zijn en er mooie grilstrepen op te zien zijn.
- Maak de borden op: schep de tomatencoulis op de (warme) courgetteplakken. Bestrooi met de blokjes feta en garneer met takjes oregano. Sprenkel er nog wat olijfolie over.
Boodschappen lijst
- Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Romatomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte balsamicoazijn
6,09 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 40 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!