Gefrituurd eitje met pittige mayo
Gefrituurd eitje met pittige mayo

Voorgerecht

Gefrituurd eitje met pittige mayo

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal / portie

Ingrediënten lijst

5 eieren, waarvan 4 hele en 1 losgeklopt
75 g paneermeel
4 el bloem
2 el mayonaise
2 el gebakken uitjes
½ el hot sauce
Paar takjes bieslook, gesneden
Ook nodig: frituurpan met olie

BEreidings wijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de 4 eieren (direct uit de koelkast) ca. 7 minuten. Laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze.
  2. Roer intussen voor de pittige mayonaise de hot sauce door de mayonaise.
  3. Doe bloem, het losgeklopte ei en de paneermeel in aparte bakjes.
  4. Verhit de frituurpan op 180°C. Haal de eieren achtereenvolgens door de bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Frituur ze goudbruin in ca. 2 à 3 minuten.
  5. Halveer de eieren en schep er een beetje pittige mayo op. Garneer met gebakken uitjes en bieslook.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.