Voorgerecht
Gefrituurd eitje met pittige mayo
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 425 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 5 eieren, waarvan 4 hele en 1 losgeklopt
- • 75 g paneermeel
- • 4 el bloem
- • 2 el mayonaise
- • 2 el gebakken uitjes
- • ½ el hot sauce
- • Paar takjes bieslook, gesneden
- • Ook nodig: frituurpan met olie
BEreidings wijze
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de 4 eieren (direct uit de koelkast) ca. 7 minuten. Laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze.
- Roer intussen voor de pittige mayonaise de hot sauce door de mayonaise.
- Doe bloem, het losgeklopte ei en de paneermeel in aparte bakjes.
- Verhit de frituurpan op 180°C. Haal de eieren achtereenvolgens door de bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Frituur ze goudbruin in ca. 2 à 3 minuten.
- Halveer de eieren en schep er een beetje pittige mayo op. Garneer met gebakken uitjes en bieslook.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
4,49 490 Gram
removeadd product to cart - Gebakken uitjes
2,89 100 Gram
removeadd product to cart - Hete saus
3,29 140 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!