Dranken
Gefermenteerde cassis
- • Dranken
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 fles sap van zwarte bessen, blauwe bessen, bramen of granaatappel op kamertemperatuur
- • 1 zakje waterkefir van The Ferment Company
- • 1 a 2 dadels
- • 1 fles bronwater met of zonder bubbels
BEreidings wijze
- Giet het sap uit de fles in een weckpot, voeg de waterkefir en dadels toe en doe de dop op de weckpot.
- Roer de waterkefir door het sap en zet deze 1 tot 2 dagen op kamertemperatuur weg.
- Bewaar de weckpot daarna in de koelkast.
- Meng dit gefermenteerde sap met de helft bronwater en je cassis is klaar.
- Je kunt uiteraard ook een weckpot gebruiken om het sap 1 tot 2 dagen te fermenteren.
- Als je ongeveer 1/5 van je cassis bewaart en weer aan een schone weckpot toevoegt, kun je opnieuw aan het fermenteren slaan. Dit kun je vele keren herhalen.
Boodschappen lijst
- Zwarte bessen oersap
10,29 700 Ml
removeadd product to cart - Kefir-starter voor waterkefir
11,49 3 stuks
removeadd product to cart - Pitloze dadels
6,49 630 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van The Ferment Company
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!