Gefermenteerde cassis
Gefermenteerde cassis

Dranken

Gefermenteerde cassis

  • Dranken
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

1 fles sap van zwarte bessen, blauwe bessen, bramen of granaatappel op kamertemperatuur
1 zakje waterkefir van The Ferment Company
1 a 2 dadels
1 fles bronwater met of zonder bubbels

BEreidings wijze

  1. Giet het sap uit de fles in een weckpot, voeg de waterkefir en dadels toe en doe de dop op de weckpot.
  2. Roer de waterkefir door het sap en zet deze 1 tot 2 dagen op kamertemperatuur weg.
  3. Bewaar de weckpot daarna in de koelkast.
  4. Meng dit gefermenteerde sap met de helft bronwater en je cassis is klaar.
  5. Je kunt uiteraard ook een weckpot gebruiken om het sap 1 tot 2 dagen te fermenteren.
  6. Als je ongeveer 1/5 van je cassis bewaart en weer aan een schone weckpot toevoegt, kun je opnieuw aan het fermenteren slaan. Dit kun je vele keren herhalen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van The Ferment Company