Bijgerecht
Gebakken Oosterse witlof
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 113 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 stronkjes witlof, schoongemaakt
- • 1 teentje knoflook
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en gesnipperd
- • 2 el sojasaus
- • 1 el sesamolie
- • 1 el zonnebloemolie
- • 1 el honing
- • 1 el limoensap
- • 1 el geroosterde sesamzaadjes
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de witlofstronkjes elk in 6 parten.
- Verhit de zonnebloemolie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de gesnipperde peper en de witlof toe en roerbak ca. 1 minuut op hoog vuur.
- Doe sesamolie, honing, sojasaus en limoensap erbij en roerbak alles nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Limoensap
2,09 200 Ml
removeadd product to cart - Witlof
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Bloemenhoning
4,89 450 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 ML
removeadd product to cart - Geroosterd sesamzaad
2,69 250 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!