Gazpacho
Gazpacho

Soep

Gazpacho

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 ml tomatensap
3 tomaten, in stukken
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 komkommer, geschild
½ groene paprika, grof gesneden
½ ui, in stukken
1 el. rode wijnazijn
1 el olijfolie
2 tl tomatenpuree
Scheutje worcestershiresaus
Zout & peper
Optioneel: sneetje wit brood zonder korst, om te binden

BEreidings wijze

  1. Pureer komkommer, paprika, tomaat, ui, knoflook, tomatenpuree en eventueel het sneetje brood in de keukenmachine tot een zo glad mogelijk mengsel.
  2. Voeg het tomatensap toe en meng goed.
  3. Giet de gazpacho in een kom en breng op smaak met de rode wijnazijn, olijfolie, Worcestershire saus, zout en peper.
  4. Serveer in glaasjes. Garneer eventueel met reepjes paprika en koriander of peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer