Garnalenomelet met zoete tomatensaus
Garnalenomelet met zoete tomatensaus

Lunch

Garnalenomelet met zoete tomatensaus

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

8 eieren
200 g garnalen, in stukjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
Klein handje bladselderij, fijngehakt
TOMATENSAUS:
200 ml tomatenpuree
150-200 ml water
2 teentjes knoflook, geraspt
2 el azijn
1-2 el rietsuiker of gembersiroop
1 el sojasaus of ketjap
Flinke scheut Worcestershire saus
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm alle ingrediënten voor de saus in een pannetje. Verdun eventueel met extra water.
  2. Klop de eieren los en meng er de ui, garnalen, selderij, knoflook en wat zout en peper door.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak 4 kleine of 1 grote omelet van het eimengsel.
  4. Serveer de omelet(jes) met de saus er apart bij. Lekker met rijst of boerenbrood.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Tip: liever vega? Ga dan voor tofu of gedroogde paddenstoelen