Frittata met munt, aardappel en spekjes
Frittata met munt, aardappel en spekjes

Hoofdgerecht

Frittata met munt, aardappel en spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 301 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g voorgekookte aardappelen, in blokjes
50 g Parmigiano Reggiano, geraspt
50 g spekblokjes of -reepjes
8 eieren
4 el melk
2 el olijfolie
10 blaadjes munt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Klop de eieren los in een kom met de melk, munt, Parmigiano, peper en zout.
  2. Bak de spekjes uit in de olie in een koekenpan. Voeg de aardappelblokjes toe en schep om.
  3. Giet het eiermengsel in de koekenpan, meng de spekjes en aardappel door het ei en draai het vuur zo laag mogelijk. Sluit de pan af met een deksel of een groot bord.
  4. Draai de frittata om als het ei net gestold is en de onderkant lichtbruin is. Bak kort aan de andere kant en laat de frittata dan uit de pan op een groot bord glijden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2018.