Franse croque-monsieur met bechamelsaus
Franse croque-monsieur met bechamelsaus

Lunch

Franse croque-monsieur met bechamelsaus

  • Lunch
  • 2 personen
  • 613 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 sneetjes brood
4 plakken (gedroogde) ham
4 el emmentaler, geraspt
4 el gruyère, geraspt
BECHAMELSAUS:
200 ml melk
40 g bloem
30 g boter
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht.
  2. Verhit voor de bechamelsaus de boter op laag vuur in een pan en laat smelten. Voeg de bloem toe en roer tot de bloem gaar is, dat duurt ongeveer 5 minuten. Voeg dan langzaam de melk toe en roer zodat er een mooie, dikke bechamel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de 4 sneetjes brood naast elkaar op een ovenplaat met bakpapier en beleg ze elk met een plakje ham, gevolgd door 2 el bechamel, 1 el emmentaler en 1 el gruyère. Leg de sneetjes op elkaar maar allebei met het beleg naar boven (zodat je 2 croque’s hebt). Bak ca. 12 minuten in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.