Lunch
Franse croque-monsieur met bechamelsaus
- • Lunch
- • 2 personen
- • 613 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 sneetjes brood
- • 4 plakken (gedroogde) ham
- • 4 el emmentaler, geraspt
- • 4 el gruyère, geraspt
- • BECHAMELSAUS:
- • 200 ml melk
- • 40 g bloem
- • 30 g boter
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht.
- Verhit voor de bechamelsaus de boter op laag vuur in een pan en laat smelten. Voeg de bloem toe en roer tot de bloem gaar is, dat duurt ongeveer 5 minuten. Voeg dan langzaam de melk toe en roer zodat er een mooie, dikke bechamel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de 4 sneetjes brood naast elkaar op een ovenplaat met bakpapier en beleg ze elk met een plakje ham, gevolgd door 2 el bechamel, 1 el emmentaler en 1 el gruyère. Leg de sneetjes op elkaar maar allebei met het beleg naar boven (zodat je 2 croque’s hebt). Bak ca. 12 minuten in de oven.
Boodschappen lijst
- Achterham
3,99 100 Gram
removeadd product to cart - Emmenthaler
9,10 220 Gram
removeadd product to cart - Gruyère
8,78 180 Gram
removeadd product to cart - Volle melk
2,75 1 Liter
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!