Flammkuchen met asperges
Flammkuchen met asperges

Hoofdgerecht

Flammkuchen met asperges

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 731 kcal / portie

Ingrediënten lijst

8 asperges, geschild en houtachtige onderkant verwijderd
4 plakjes gedroogde ham, grof gescheurd
2 flammkuchenbodems
1 rode ui, in dunne ringen
4 el zure room
2 el peterselie
1 el zonnebloemolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 230°C.
  2. Snijd de asperges in dunne plakjes en meng ze met de zonnebloemolie en wat zout en peper.
  3. Leg de 2 bodems naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de zure room en verdeel de asperges, rode uienringen en ham erover. Bak de flammkuchen krokant in ca. 12 minuten in de oven. Garneer met peterselie.

Boodschappen lijst

  • product
    Rode uien

    1,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Zure room

    1,29 125 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.