Soep
Erwtensoep
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1½ l groentebouillon
- • 250 g spliterwten
- • 3 aardappels, geschild en in blokjes
- • 3 preien, in halve ringen
- • 1 winterpeen, in halve plakjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½ knolselderij, in blokjes
- • 1 el olijfolie
- • Klein handje bladselderij, fijngesneden
BEreidings wijze
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knolselderij, prei en wortel enkele minuten. Schep regelmatig om.
- Giet de bouillon erbij en voeg de bladselderij, aardappels en spliterwten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat circa 2 uur op laag vuur garen. Roer regelmatig door.
- Maak de groenten eventueel met een stamper wat fijner en serveer.
Boodschappen lijst
- Vastkokende aardappelen
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Groene spliterwten
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart
Tips
De soep smaakt de volgende dag ook erg lekker! Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!