Erwtensoep
Erwtensoep

Soep

Erwtensoep

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1½ l groentebouillon
250 g spliterwten
3 aardappels, geschild en in blokjes
3 preien, in halve ringen
1 winterpeen, in halve plakjes
1 ui, gesnipperd
½ knolselderij, in blokjes
1 el olijfolie
Klein handje bladselderij, fijngesneden

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knolselderij, prei en wortel enkele minuten. Schep regelmatig om.
  2. Giet de bouillon erbij en voeg de bladselderij, aardappels en spliterwten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat circa 2 uur op laag vuur garen. Roer regelmatig door.
  3. Maak de groenten eventueel met een stamper wat fijner en serveer.

Boodschappen lijst

Tips

De soep smaakt de volgende dag ook erg lekker! Bron: Lekker Weten Winter