Soep
Erwtensoep
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1½ l groentebouillon
- • 250 g spliterwten
- • 3 aardappels, geschild en in blokjes
- • 3 preien, in halve ringen
- • 1 winterpeen, in halve plakjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½ knolselderij, in blokjes
- • 1 el olijfolie
- • Klein handje bladselderij, fijngesneden
BEreidings wijze
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knolselderij, prei en wortel enkele minuten. Schep regelmatig om.
- Giet de bouillon erbij en voeg de bladselderij, aardappels en spliterwten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat circa 2 uur op laag vuur garen. Roer regelmatig door.
- Maak de groenten eventueel met een stamper wat fijner en serveer.
Boodschappen lijst
- Vastkokende aardappelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuk
removeadd product to cart - Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart - Groene spliterwten
2,19 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
1,89 8 stuk
removeadd product to cart
Tips
De soep smaakt de volgende dag ook erg lekker! Bron: Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!