Entrecote met geroosterde groenten en citroenmayonaise
Entrecote met geroosterde groenten en citroenmayonaise

Hoofdgerecht

Entrecote met geroosterde groenten en citroenmayonaise

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 430 kcal / portie

Ingrediënten lijst

8 kleine aardappelen met schil, in stukken
1 pastinaak, in stukken
1 koolrabi, in stukken
3 kleine rode uien, in stukken
1 grote winterpeen, in stukken
2 gele bieten, in stukken
Paar takjes rozemarijn, naaldjes grof gehakt
Zout en gemalen zwarte peper
2 el olijfolie
Handje gedroogde appeltjes, geweld in lauw water
Sap van ½ citroen
1 el geraspte citroenschillen (zakje)
4 el mayonaise
2 entrecotes
± 2 el boter, om in te bakken
Klein handje peterselie, grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng de aardappelen en de groenten met de rozemarijn, zout en peper en olijfolie en rooster ca. 25 minuten in de oven; af en toe omscheppen. Leg na 20 minuten de uitgelekte appeltjes erbij. Warm nog 5 minuten door.
  3. Roer het citroensap en de geraspte citroenschillen door de mayonaise.
  4. Bak de entrecotes op hoog vuur in boter tot de gewenste gaarheid (ca. 5 minuten). Laat 5 minuten rusten op een warme snijplank. Bestrooi met peper en zout en snijd daarna in dikke plakken (tranches).
  5. Laat de groente intussen uitlekken. Roer de peterselie erdoor en verdeel over warme borden.
  6. Leg de plakken entrecote erbij en serveer met citroenmayonaise.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip: bij dit stoere gerecht hoort een stoere wijn. De Azul Y Garanza Tinto komt uit één van de droogste gebieden van Navarra, maar heeft desondanks een opvallende balans tussen rijp zwart fruit, tannine en zuren dit perfect aansluiten bij dit gerecht.