Hoofdgerecht
Entrecote met geroosterde groenten en citroenmayonaise
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 430 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 8 kleine aardappelen met schil, in stukken
- • 1 pastinaak, in stukken
- • 1 koolrabi, in stukken
- • 3 kleine rode uien, in stukken
- • 1 grote winterpeen, in stukken
- • 2 gele bieten, in stukken
- • Paar takjes rozemarijn, naaldjes grof gehakt
- • Zout en gemalen zwarte peper
- • 2 el olijfolie
- • Handje gedroogde appeltjes, geweld in lauw water
- • Sap van ½ citroen
- • 1 el geraspte citroenschillen (zakje)
- • 4 el mayonaise
- • 2 entrecotes
- • ± 2 el boter, om in te bakken
- • Klein handje peterselie, grof gehakt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng de aardappelen en de groenten met de rozemarijn, zout en peper en olijfolie en rooster ca. 25 minuten in de oven; af en toe omscheppen. Leg na 20 minuten de uitgelekte appeltjes erbij. Warm nog 5 minuten door.
- Roer het citroensap en de geraspte citroenschillen door de mayonaise.
- Bak de entrecotes op hoog vuur in boter tot de gewenste gaarheid (ca. 5 minuten). Laat 5 minuten rusten op een warme snijplank. Bestrooi met peper en zout en snijd daarna in dikke plakken (tranches).
- Laat de groente intussen uitlekken. Roer de peterselie erdoor en verdeel over warme borden.
- Leg de plakken entrecote erbij en serveer met citroenmayonaise.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
4,49 490 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip: bij dit stoere gerecht hoort een stoere wijn. De Azul Y Garanza Tinto komt uit één van de droogste gebieden van Navarra, maar heeft desondanks een opvallende balans tussen rijp zwart fruit, tannine en zuren dit perfect aansluiten bij dit gerecht.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!