Empanada met spicy mais en jackfruit
Empanada met spicy mais en jackfruit

Hoofdgerecht

Empanada met spicy mais en jackfruit

  • Hoofdgerecht
  • 10 personen
  • 152 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g jackfruit, uitgelekt
375 ml groentebouillon
200 g maïs, uitgelekt
2 rollen bladerdeeg
2 sjalotten, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 rode peper, zonder zaadjes in ringetjes
1 snee ontbijtkoek, verkruimeld
1 ei
2 el tomatenpuree
1 el boekweitmeel
Stukje gember, geraspt
Scheutje olie
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Doe de uitgelekte jackfruit in een kom. Trek de stukken met 2 vorken uit elkaar zodat je de structuur krijgt van pulled chicken. Bestrooi met de boekweitbloem, zout en peper.
  2. Smelt wat olie in de pan en roerbak hierin de sjalotjes, knoflook en peper enkele minuten. Voeg mais, gember en de pulled jackfruit toe en roerbak nog een paar minuten.
  3. Roer de tomatenpuree erdoor en giet de groentebouillon erbij. Laat 5 minuten pruttelen en blijf regelmatig roeren. Voeg op het laatst de ontbijtkoek toe. Laat 5 minuten staan zodat alle smaken mengen en al het vocht is opgenomen.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC.
  5. Steek met een glas of kommetje rondjes uit het bladerdeeg.
  6. Leg op ieder rondje op één helft het jackfruitmengsel en laat de rand vrij. Bestrijk de rand met water, vouw dubbel en druk de rand met een vork aan. Leg op bakplaat met bakpapier Bestrijk de empanadas met losgeklopt ei.
  7. Zet ca. 20 min. in de oven.

Boodschappen lijst

  • product
    Jackfruit

    3,49 400 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Jonge maïs

    1,55 340 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bladerdeeg

    3,29 320 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Sjalotten

    1,59 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Ontbijtkoek

    1,79 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Tomatenpuree

    1,09 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Boekweitmeel

    4,45 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Bereidingstijd: 40 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst