Drumsticks met zuurkool
Drumsticks met zuurkool

Hoofdgerecht

Drumsticks met zuurkool

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 331 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g zuurkool
240 ml rundsfond
150 ml witte wijn
8 kip drumsticks
4 tenen knoflook, gepeld en gekneusd
1 appel, geschild en in stukjes
1 ui, in ringen
1 laurierblaadje
1 takje salie, de blaadjes
½ citroen
Boter, om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 140℃.
  2. Bak voor de zuurkool de uienringen ca. 2 minuten in een klontje boter in een oven bestendige pan. Voeg de appel, zuurkool en laurier toe, giet 100 ml van de witte wijn erbij en breng aan de kook. Voeg peper en zout naar smaak toe en zet afgedekt in de oven (minimaal 1 uur). Schep de zuurkool regelmatig om.
  3. Bak intussen de drumsticks rondom bruin in een klontje boter in een braadpan of hapjespan. Voeg knoflook en salie toe. Knijp de citroen erbovenuit en leg 'm bij de kip. Blus af met de rest van de witte wijn en de runderfond. Breng rustig aan de kook, zet het vuur laag en laat de kip afgedekt in ca. 40 minuten haarstoven.
  4. Optioneel: haal de drumsticks uit de pan en leg ze, velkant boven naast elkaar in een ovenschaal. Zet naast de zuurkool in de oven tot het vel van de kip knapperig bruin is. Zeef intussen de jus en houd warm.
  5. Serveer de zuurkool met de kip en een beetje jus.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Winter Wijntip! Als je zuurkool eet, dan is Riesling vaak een hele goede keuze. Ook in dit geval: een Duitse Riesling met een fris stuivend karakter en fijne zuren die prima matchen met zuurkool.