Druiventaart met hazelnoten
Druiventaart met hazelnoten

Bakken

Druiventaart met hazelnoten

  • Bakken
  • 6 personen
  • 583 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200g bloem
50g suiker
1 snufje zout
150g koude boter, in kleine blokjes + extra om de taartvorm mee in te vetten
2 el paneermeel
350g rode druiven, los van de tros
70g hazelnoten
ook nodig: taartvorm van 20cm, ingevet
KARDEMOMROOM:
200ml slagroom
20g poedersuiker
1 el gemalen kardemom

BEreidings wijze

  1. Pulse de bloem, suiker, een snufje zout en de blokjes roomboter in de keukenmachine (food processor) tot er een deeg ontstaat (niet langer). Haal uit de machine en kneed snel goed door. Maak er een platte schijf van en dek af. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Rol het deeg uit tot een dunne, ronde lap die wat groter is dan nodig om de bodem en de zijkanten van de taartvorm te bedekken (je gebruikt het overtollige deeg nog).
  4. Bekleed de vorm met het deeg, snijd het overhangende deeg eraf en strooi paneermeel op de bodem. Maak van het weggesneden deeg dunne, lange slierten die net zolang zijn als de taartvorm en druk deze een beetje plat.
  5. Bedek de taartbodem met de druiven en de hazelnoten en drapeer de deegslierten eroverheen. Bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  6. Sla de slagroom met de gemalen kardemom en de poedersuiker luchtig en stijf op. Serveer met de taart.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024