Bakken
Druiventaart met hazelnoten
- • Bakken
- • 6 personen
- • 583 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200g bloem
- • 50g suiker
- • 1 snufje zout
- • 150g koude boter, in kleine blokjes + extra om de taartvorm mee in te vetten
- • 2 el paneermeel
- • 350g rode druiven, los van de tros
- • 70g hazelnoten
- • ook nodig: taartvorm van 20cm, ingevet
- • KARDEMOMROOM:
- • 200ml slagroom
- • 20g poedersuiker
- • 1 el gemalen kardemom
BEreidings wijze
- Pulse de bloem, suiker, een snufje zout en de blokjes roomboter in de keukenmachine (food processor) tot er een deeg ontstaat (niet langer). Haal uit de machine en kneed snel goed door. Maak er een platte schijf van en dek af. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit tot een dunne, ronde lap die wat groter is dan nodig om de bodem en de zijkanten van de taartvorm te bedekken (je gebruikt het overtollige deeg nog).
- Bekleed de vorm met het deeg, snijd het overhangende deeg eraf en strooi paneermeel op de bodem. Maak van het weggesneden deeg dunne, lange slierten die net zolang zijn als de taartvorm en druk deze een beetje plat.
- Bedek de taartbodem met de druiven en de hazelnoten en drapeer de deegslierten eroverheen. Bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.
- Sla de slagroom met de gemalen kardemom en de poedersuiker luchtig en stijf op. Serveer met de taart.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten boerenboter
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Geblancheerde hazelnoten
4,19 150 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
3,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!