Sauzen & dressings

Druivenchutney

  • Sauzen & dressings
  • 8 personen
  • 68 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g pitloze blauwe druiven
20 g rietsuiker
2 friszure appels, geschild en in kleine blokjes
2 cm verse gember, geraspt
1 kleine ui, gesnipperd
2 el balsamicoazijn
1 el appelazijn
1 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel

BEreidings wijze

  1. Breng de suiker met een klein beetje water in een pannetje aan de kook.
  2. Roer de rest van de ingrediënten erdoor en laat ± 10 minuten rustig trekken. Haal daarna van het vuur.
  3. Laat de chutney goed afkoelen, schep in een schone pot, sluit goed af en laat een paar dagen op smaak komen.

Boodschappen lijst

  • product
    Gemalen kaneel

    2,79 35 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Balsamicoazijn

    6,79 250 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Speculaaskruiden

    3,59 30 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst