Doperwten-cashewnotensoep
Doperwten-cashewnotensoep

Soep

Doperwten-cashewnotensoep

  • Soep
  • 4 personen
  • 545 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 ml groentebouillon
450 g doperwten (diepvries)
280 g mini naanbrood knoflook, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
200 ml soja cuisine
75 g cashewnoten
10 blaadjes verse munt, grof gehakt
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
2 el plantaardige olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui glazig in ca. 3 minuten. Doe de cashewnoten erbij en bak deze kort mee. Giet de bouillon en sojacuisine erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat, met een deksel op de pan, 20 minuten rustig doorkoken.
  2. Pureer, als de cashewnoten zacht gekookt zijn, de soep samen met de bevroren erwten glad in een blender. Giet terug in de pan en verwarm. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Garneer met munt en serveer met naanbrood.

Boodschappen lijst

  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Groentebouillonblokjes

    2,29 60 Gram

  • product
    Mini naan knoflook

    2,69 280 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,79 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Soja Cuisine

    1,39 200 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Cashewnoten

    3,09 150 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.