Soep
Currysoep
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g courgette, in plakjes
- • 300 g spruitjes, schoongemaakt en doormidden gesneden
- • 2 tomaten, in repen
- • 1 ui, fijngesneden
- • 1 teentje knoflook, uitgeperst
- • 1 cm verse gember, geraspt
- • 1 el Thaise groene currypasta
- • 2 tl fenegriekzaad
- • 1 tl chilipoeder
- • Scheut olie
- • Optioneel:
- • 200 ml kokosmelk
- • Handje verse koriander, fijngehakt
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de ui met de gember, knoflook, chilipoeder en currypasta. Voeg alle groenten toe en het fenegriekzaad en roerbak op hoog vuur ca. 5-7 minuten. Giet er naar wens de kokosmelk bij.
- Voeg ca. 500 ml groentebouillon toe. breng aan de kook, zet het vuur laag en roer goed door. Zet er dan de staafmixer op of maak er een gladde soep van in de blender. Extra lekker met gebakken bolblokjes en brood.
Boodschappen lijst
- Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Chilipoeder
2,49 20 Gram
removeadd product to cart - Thaise groene currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Fenegriek zaad
2,39 60 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,69 200 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!