Curry van bataat met linzen en spinazie
Curry van bataat met linzen en spinazie

Hoofdgerecht

Curry van bataat met linzen en spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

800 g zoete bataat, geschild en in blokjes van 2 cm
400 g linzen (blik), afgespoeld en uitgelekt
400 ml kokosmelk
300 g rijst
250 g kleine champignons, gehalveerd
150 g spinazie, gewassen en gedroogd
75 g currypasta madras
2 trostomaten, in partjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
3 el geraspte gember
1 el tomatenpuree
2 tl limoensap
Klein handje koriander

BEreidings wijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit wat olie in een grote pan en bak de ui zacht in 3 à 4 minuten. Voeg de knoflook, gember, currypasta, tomatenpuree en limoenrasp toe en bak 1-2 minuten tot het geurt.
  3. Doe de champignons en tomaatpartjes erbij en roerbak 2 à 3 minuten.
  4. Schep de linzen erdoor en giet de kokosmelk erbij. Spoel het blik kokosmelk schoon met ca. 125 ml water en voeg dit water toe aan de pan.
  5. Zet het vuur hoger en breng alles rustig aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en kook 5 à 6 minuten. Voeg de bataat toe en kook in ca. 10 minuten tot de blaadjes zacht zijn.
  6. Serveer de curry met rijst en bestrooi met koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Herfst