Hoofdgerecht
Crostini met romesco van rode paprika
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 554 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • Voor ca. 12 crostini:
- • 1 stokbrood, in plakjes
- • Olijfolie
- • Zout
- • Klein handje (rode) eikenbladsla, in ragfijne reepjes
- • Versgemalen zwarte peper
- • Voor de romesco:
- • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- • Teentjes van 1 hele bol knoflook, gepeld en in grove stukken
- • 3 eetl rode palmolie (Amanprana)
- • 2 rode paprika’s, zaadlijst eruit en in grove stukken (optioneel: paar dunne reepjes achterhouden voor garnering)
- • 2 rode puntpaprika’s, zaadlijst eruit en in grove stukken
- • 1 ui, in grove stukken
- • 2 laurierblaadjes
- • 2 tomaten, in grove stukken
- • 2 sneetjes brood zonder korst
- • 100 g amandelschaafsel
- • Ca. 1 eetl witte azijn
- • Peper en zout
BEreidings wijze
- Fruit voor de romesco de chilipeper met de knoflook in de rode palmolie.
- Voeg de 4 gesneden paprika’s, de ui en de blaadjes laurier toe en laat dit mengsel op laag vuur in ca. drie kwartier, onder af en toe roeren, gaar worden.
- Doe de tomaten, het brood en het amandelschaafsel erbij en laat nog een half uur op zacht vuur stoven.
- Verwarm intussen de oven voor op 150°C.
- Bestrijk de plakjes stokbrood aan weerszijden dun met olijfolie. Bestrooi met zout en rooster op het ovenrooster in ca. 10 minuten knapperig. Halverwege keren.
- Haal intussen de laurierblaadjes uit het romescomengsel en blitz het mengsel daarna fijn in de blender. Breng op smaak met azijn, peper en zout.
- Bestrijk de crostini met romesco en garneer met sla en paprika. Maal er peper over en besprenkel met goede olijfolie.
Boodschappen lijst
- Eikenbladsla
2,29 1 stuk
removeadd product to cart - Puntpaprika
3,49 2 stuk
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,19 50 Gram
removeadd product to cart - Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart - Rode paprika
3,49 2 stuk
removeadd product to cart - Milde olijfolie
10,95 1 Liter
removeadd product to cart - Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Stokbrood wit
1,79 2 stuk
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,39 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!