Crostini met romesco van rode paprika
Crostini met romesco van rode paprika

Hoofdgerecht

Crostini met romesco van rode paprika

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 554 kcal / portie

Ingrediënten lijst

Voor ca. 12 crostini:
1 stokbrood, in plakjes
Olijfolie
Zout
Klein handje (rode) eikenbladsla, in ragfijne reepjes
Versgemalen zwarte peper
Voor de romesco:
1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
Teentjes van 1 hele bol knoflook, gepeld en in grove stukken
3 eetl rode palmolie (Amanprana)
2 rode paprika’s, zaadlijst eruit en in grove stukken (optioneel: paar dunne reepjes achterhouden voor garnering)
2 rode puntpaprika’s, zaadlijst eruit en in grove stukken
1 ui, in grove stukken
2 laurierblaadjes
2 tomaten, in grove stukken
2 sneetjes brood zonder korst
100 g amandelschaafsel
Ca. 1 eetl witte azijn
Peper en zout

BEreidings wijze

  1. Fruit voor de romesco de chilipeper met de knoflook in de rode palmolie.
  2. Voeg de 4 gesneden paprika’s, de ui en de blaadjes laurier toe en laat dit mengsel op laag vuur in ca. drie kwartier, onder af en toe roeren, gaar worden.
  3. Doe de tomaten, het brood en het amandelschaafsel erbij en laat nog een half uur op zacht vuur stoven.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 150°C.
  5. Bestrijk de plakjes stokbrood aan weerszijden dun met olijfolie. Bestrooi met zout en rooster op het ovenrooster in ca. 10 minuten knapperig. Halverwege keren.
  6. Haal intussen de laurierblaadjes uit het romescomengsel en blitz het mengsel daarna fijn in de blender. Breng op smaak met azijn, peper en zout.
  7. Bestrijk de crostini met romesco en garneer met sla en paprika. Maal er peper over en besprenkel met goede olijfolie.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Zomer