Ontbijt
Crêpes met amandel
- • Ontbijt
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 240 ml ongezoete amandeldrink
- • 180 g bloem
- • 125 g blauwe bessen
- • 125 ml plantaardige variatie op yoghurt - amandel
- • 30 g suiker
- • 30 ml kokosolie + extra om in te bakken
BEreidings wijze
- Meng de bloem met de suiker in een kom. Schenk de amandelmelk erbij en meng met een garde tot een glad beslag. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer deze er goed door. Zet het beslag 10 minuten in de koelkast.
- Smelt een beetje kokosolie in een crêpe- of koekenpan en giet een kwart van het beslag in de pan. Maak een ronddraaiende beweging zodat de hele bodem van de pan bedekt is met het beslag.
- Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin en herhaal tot het beslag op is.
- Schep wat amandelyoghurt op de helft van een crêpe en verdeel er wat blauwe bessen over en vouw de crêpe tweemaal dicht.
- Lekker met een verantwoorde chocoladesaus van gesmolten kokosolie gemengd met cacaopoeder: verdeel dit er met een vork in strepen over. Ook lekker met maple syrup of wat poedersuiker.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,59 125 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Amandeldrink ongezoet
3,19 1 Liter
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van: Wat eet je dan wel
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!