Crème brulée met rabarber en aardbei
Crème brulée met rabarber en aardbei

Dessert

Crème brulée met rabarber en aardbei

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 ml slagroom
150 g rabarber, schoongemaakt en in stukken
150 g aardbeien, kroontjes verwijderd en in stukken
3 eidooiers
1 vanillestokje
8 el fijne kristalsuiker

BEreidings wijze

  1. Meng de rabarber, aardbeien en palmsuiker in een pannetje en zet op een laag vuur. Laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen tot het fruit zacht is. Verdeel het fruitmengsel over 4 ovenschaaltjes.
  2. Klop de eidooiers los met 4 eetlepels lichte basterdsuiker.
  3. Giet de room in een steelpan, snijd het vanillestokje in de lengte open en leg in de room. Breng de room aan de kook en haal dan direct van het vuur. Giet een beetje warme vanilleroom bij de ei­ dooiers en klop goed door. Giet vervolgens dit eimengsel bij de warme room en roer het geheel door. Zet de pan weer terug op een laag vuur tot het mengsel gaat binden.
  4. Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en verdeel het mengsel over de schaaltjes met fruit. Laat in de koelkast afkoelen en opstijven.
  5. Strooi vlak voor het serveren een eetlepel lichte basterdsui­ker in elk schaaltje en laat de suiker karameliseren met behulp van een brander of 1 minuut onder een gloeiend hete grill.

Boodschappen lijst

Tips

Dit reept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente