Dessert
Cranberry-stoofpeertjes
- • Dessert
- • 4 personen
- • 298 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • Voor de stoofpeertjes:
- • 4 stoofperen
- • 125 g suiker
- • ± 50 ml cranberrysap lichtgezoet
- • 2 tl appel ciderazijn
- • 2 tl citroensap
- • 500 ml water
- • klein scheutje (ca. 25 m ml) rode bietensap
- • Voor de yoghurt-semifreddo:
- • 100 ml slagroom
- • 50 g suiker
- • 25 g honing
- • sap en rasp van ¼ citroen
- • 200 g volle yoghurt naturel
- • 4 spelt cantuccini (koekjes)
- • ook nodig: 4 mini tulbandvormpjes
BEreidings wijze
- Klop voor de semifreddo de slagroom met de suiker stijf en zet in de koelkast. Klop de honing, citroenrasp en -sap door de yoghurt. Schep de slagroom eerst op de yoghurt en daarna luchtig en gelijkmatig erdoorheen. Spoel de vormpjes af met koud water en giet het room-yoghurtmengsel erin. Tik de vormpjes een paar keer op het werkvlak om luchtbellen te voorkomen en dek af met vershoudfolie. Zet de vormpjes minimaal 4 uur in de diepvries.
- Schil de peertjes. Doe de suiker, het cranberrysap, de azijn en het citroensap samen met 500 ml water in een pan. Verwarm dit maar laat niet koken. Pocheer de peertjes hierin +/- 20 minuten tot ze zacht zijn, maar nog wel bite hebben. Schenk het bietensap erbij en laat zo afkoelen.
- Serveren: zet de vormpjes een paar seconden in een laagje heet water. Verwijder het folie en stort elke mini-semifreddo op een bordje. Zet er een stoofpeertje naast en verkruimel de cantuccini erover. Serveer direct.
Boodschappen lijst
- Kristalsuiker
2,79 750 GRAM
removeadd product to cart - Gezoet cranberrysap
8,99 750 ML
removeadd product to cart - Ongefilterde appelazijn
3,09 750 ml
removeadd product to cart - Citroensap
2,09 250 ML
removeadd product to cart - Citroenen
1,79 300 Gram
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,09 1 Liter
removeadd product to cart - Cantuccini amandel spelt
2,89 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!