Cranberry-stoofpeertjes
Cranberry-stoofpeertjes

Dessert

Cranberry-stoofpeertjes

  • Dessert
  • 4 personen
  • 298 kcal / portie

Ingrediënten lijst

Voor de stoofpeertjes:
4 stoofperen
125 g suiker
± 50 ml cranberrysap lichtgezoet
2 tl appel ciderazijn
2 tl citroensap
500 ml water
klein scheutje (ca. 25 m ml) rode bietensap
Voor de yoghurt-semifreddo:
100 ml slagroom
50 g suiker
25 g honing
sap en rasp van ¼ citroen
200 g volle yoghurt naturel
4 spelt cantuccini (koekjes)
ook nodig: 4 mini tulbandvormpjes

BEreidings wijze

  1. Klop voor de semifreddo de slagroom met de suiker stijf en zet in de koelkast. Klop de honing, citroenrasp en -sap door de yoghurt. Schep de slagroom eerst op de yoghurt en daarna luchtig en gelijkmatig erdoorheen. Spoel de vormpjes af met koud water en giet het room-yoghurtmengsel erin. Tik de vormpjes een paar keer op het werkvlak om luchtbellen te voorkomen en dek af met vershoudfolie. Zet de vormpjes minimaal 4 uur in de diepvries.
  2. Schil de peertjes. Doe de suiker, het cranberrysap, de azijn en het citroensap samen met 500 ml water in een pan. Verwarm dit maar laat niet koken. Pocheer de peertjes hierin +/- 20 minuten tot ze zacht zijn, maar nog wel bite hebben. Schenk het bietensap erbij en laat zo afkoelen.
  3. Serveren: zet de vormpjes een paar seconden in een laagje heet water. Verwijder het folie en stort elke mini-semifreddo op een bordje. Zet er een stoofpeertje naast en verkruimel de cantuccini erover. Serveer direct.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest