Dessert
Cranberry-stoofpeertjes
- • Dessert
- • 4 personen
- • 298 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • STOOFPEERTJES:
- • 125 g suiker
- • 50 ml lichtgezoet cranberrysap
- • 25 ml rode bietensap
- • 4 stoofperen
- • 2 tl appelciderazijn
- • 2 tl citroensap
- • YOGHURT-SEMIFREDDO:
- • 200 g volle yoghurt
- • 100 ml slagroom
- • 50 g suiker
- • 25 g honing
- • 4 spelt cantuccini
- • ¼ citroen, rasp + sap
- • Ook nodig: 4 mini tulbandvormpjes
BEreidings wijze
- Klop voor de semifreddo de slagroom met de suiker stijf en zet in de koelkast. Klop de honing, citroenrasp en -sap door de yoghurt. Schep de slagroom eerst op de yoghurt en daarna luchtig en gelijkmatig erdoorheen. Spoel de vormpjes af met koud water en giet het room-yoghurtmengsel erin. Tik de vormpjes een paar keer op het werkvlak om luchtbellen te voorkomen en dek af met vershoudfolie. Zet de vormpjes minimaal 4 uur in de diepvries.
- Schil de peertjes. Doe de suiker, het cranberrysap, de azijn en het citroensap samen met 500 ml water in een pan. Verwarm dit maar laat niet koken. Pocheer de peertjes hierin +/- 20 minuten tot ze zacht zijn, maar nog wel bite hebben. Schenk het bietensap erbij en laat zo afkoelen.
- Serveren: zet de vormpjes een paar seconden in een laagje heet water. Verwijder het folie en stort elke mini-semifreddo op een bordje. Zet er een stoofpeertje naast en verkruimel de cantuccini erover. Serveer direct.
Boodschappen lijst
- Citroensap knijpfles
1,19 200 Ml
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Rode bietensap melkzuur
1,79 200 Ml
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,29 200 ml
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gezoet cranberrysap
8,29 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!