Soep
Courgettesoep
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 650 ml groentebouillon
- • 600 g courgette, in plakjes
- • 1 kleine kruimige aardappel, in stukken
- • 1 ui, fijngehakt
- • 1 teentje knoflook, fijngehakt
- • 75 ml room
- • Paar blaadjes basilicum, fijngehakt
- • Kokosolie om in te bakken
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Fruit de ui in een soeppan in een beetje kokosolie glazig. Voeg de courgette, aardappel en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Blus af met groentebouillon, voeg de Italiaanse kruiden toe en laat de soep ongeveer een kwartiertje met de deksel erop sudderen tot alles mooi gaar is.
- Pureer met een staafmixer. Roer er een scheutje room door en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier kommen. Serveer met room en eventueel wat fijngehakte basilicum.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Iets kruimige aardappelen
3,79 1 kg
removeadd product to cart - Haver cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!