Courgettesoep
Courgettesoep

Soep

Courgettesoep

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

650 ml groentebouillon
600 g courgette, in plakjes
1 kleine kruimige aardappel, in stukken
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
75 ml room
Paar blaadjes basilicum, fijngehakt
Kokosolie om in te bakken
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Fruit de ui in een soeppan in een beetje kokosolie glazig. Voeg de courgette, aardappel en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Blus af met groentebouillon, voeg de Italiaanse kruiden toe en laat de soep ongeveer een kwartiertje met de deksel erop sudderen tot alles mooi gaar is.
  2. Pureer met een staafmixer. Roer er een scheutje room door en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de soep over vier kommen. Serveer met room en eventueel wat fijngehakte basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2015.