Courgette-waterkerssoep
Courgette-waterkerssoep

Soep

Courgette-waterkerssoep

  • Soep
  • 2 personen
  • 579 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 ml groentebouillon
200 ml kookroom
50 g waterkers, gewassen
2 tenen knoflook, geperst
1½ courgette, grof gesneden
1 ui, gesnipperd
2 el plantaardige olie
Zout & peper
Voor erbij: gesneden stokbrood + 75 g kruidenboter of vegan variant

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook in ca. 2 minuten glazig. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee.
  2. Schenk de groentebouillon en kookroom erbij, breng aan de kook en laat de courgette in ca. 6 minuten zacht worden.
  3. Doe de waterkers in een hittebestendige blender, giet de soep erbij en blend tot een gladde, zijdezachte soep. Breng op smaak met zout & peper en verdeel over 2 kommen.
  4. Besmeer de stokbroodjes met kruidenboter en serveer bij de soep.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025