Soep
Courgette-waterkerssoep
- • Soep
- • 2 personen
- • 579 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 ml groentebouillon
- • 200 ml kookroom
- • 50 g waterkers, gewassen
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1½ courgette, grof gesneden
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 el plantaardige olie
- • Zout & peper
- • Voor erbij: gesneden stokbrood + 75 g kruidenboter of vegan variant
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook in ca. 2 minuten glazig. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee.
- Schenk de groentebouillon en kookroom erbij, breng aan de kook en laat de courgette in ca. 6 minuten zacht worden.
- Doe de waterkers in een hittebestendige blender, giet de soep erbij en blend tot een gladde, zijdezachte soep. Breng op smaak met zout & peper en verdeel over 2 kommen.
- Besmeer de stokbroodjes met kruidenboter en serveer bij de soep.
Boodschappen lijst
- Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Vegan spread kruiden knoflook
3,59 75 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Wit stokbrood
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!