Courgette-linzenkoekjes
Courgette-linzenkoekjes

Bakken

Courgette-linzenkoekjes

  • Bakken
  • 10 personen
  • 181 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 courgettes, grof geraspt en drooggedept
1 ui, gesnipperd
1 blik linzen, uitgelekt en drooggedept
70g bloem
1 limoen geraspt
4 el yoghurt
ras en hanout kruidenmix
1 ei
zout en peper

BEreidings wijze

  1. Meng in een grote kom de geraspte courgettes, ui, linzen, bloem, ras el hanout, en het ei.
  2. Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olie en schep hierin met twee lepels bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in ca. 6 minuten per kant rustig goudbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is.
  3. Meng de limoenrasp door de yoghurt samen met wat zout en peper. Serveer bij de koekjes

Boodschappen lijst

  • product
    Courgette

    2,29 2 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Glutenvrije bloem

    3,89 450 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Limoenen

    1,89 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Magere yoghurt

    1,89 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Ras El Hanout

    3,19 35 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Linzen

    1,29 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Halfvolle yoghurt

    1,79 1 Liter

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019